Bu Blogda Ara

24 Kasım 2010 Çarşamba

Çalıştır Komutundaki Bazı Kısayollar

calc.exe          hesap makinesi
write.exe        WordPad
notepad.exe   not defteri

cmd.exe         MsDos Komut Satırı
inetcpl.cpl     
internet özellikleri

printers        
printer
mmsys.cpl     ses özellikleri
regedit - -     Kayıt Defteri
appwiz.cpl     Program ekle kaldırı açar
mspaint.exe Paint programını açar.

Donatılar-Uzak Masaüstü Bağlantısı

Uzak Masaüstü Bağlantısı, bir bilgisayarın başına oturup (bazen istemci bilgisayar denir) başka bir yerde bulunan uzak bilgisayara (bazen ana bilgisayar denir) bağlanmanıza olanak veren teknolojidir. Örneğin, evinizdeki bilgisayardan işyerinizdeki bilgisayara bağlanarak, o bilgisayarın başında oturuyormuş gibi tüm programlarınıza, dosyalarınıza ve ağ kaynaklarınıza erişebilirsiniz. İşyerinizde programları çalışır durumda bırakıp, evinize vardığınızda işyerindeki bilgisayarınızın masaüstünü, çalışan aynı programlarla birlikte, ev bilgisayarınızda görebilirsiniz

Donatılar-Ekran Alıntısı Aracı

Ekranın yakalanan alanı işaretleme penceresinde görüntülenir ve buradan ekran alıntısının üzerine yazabilir veya çizim yapabilir, ekran alıntısını kaydedebilir ve e-posta yoluyla bir başkasına gönderebilirsiniz.

Donatılar-Çalıştır

Çalıştır komutunu kullanarak programları, dosyaları, klasörleri ve Internet'e bağlıysanız web sitelerini hızla açabilirsiniz. Çalıştır komutu yerine Başlat menüsündeki arama kutusunu da kullanabilirsiniz.
  • Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi tıklatın. Arama kutusuna çalıştır yazın ve sonuç listesinden Çalıştır'ı tıklatın.
  • Örneğin;Çalıştır ekranında cmd yazıp tamama bastığımızda bize MsDos sayfasını açacaktır.Bu tür kısayollara buradan ulaşabiliriz.

Donatılar-Başlarken

Başlarken eklentisi masaüstü ekranımızı duvar kağıdımızı değiştirmeyi,ekranınızdaki metnin boyutunu değiştirmeyi,dosyalarımızı yedekleme v.b. gibi işlemleri yapmamızı sağlar.

DONATILAR

Bu hafta donatılar menüsünü işliyoruz.Bende yavaş yavaş öğrendiklerimi bloğumda sizlerle paylaşıcam.DONATILAR;bu menüde bir çok kolaylıkla karşılaşıyoruz.Örneğin;çalıştır eklentisi,ekran alıntısı aracı,hesap makinesi.... gibi

23 Kasım 2010 Salı

Denetim masası-görev çubuğu ve başlat menüsü

Görev çubuğu, ekranın altındaki uzun yatay çubuktur. Pencereler'le üstü kapatılabilen masaüstü'nden farklı olarak, görev çubuğu neredeyse her zaman görünebilirdir. Dört ana bölümü vardır:
  • Başlat menüsünü açan Başlat düğmesi Başlat düğmesinin resmi.
  • Tek tıklatmayla programları başlatmanızı sağlayan Hızlı Başlat araç çubuğu.
  • Açtığınız programları ve belgeleri size gösteren ve kolayca aralarında geçiş yapmanızı sağlayan orta bölüm.
  • Saat ve belirli programlarla bilgisayar ayarlarının durumunu ileten simgeler (küçük resimler) içeren bildirim alanı.

Denetim masası-İşlem merkezi

İşlem Merkezi, Windows'un düzgün çalışmasını sağlamanıza yardımcı olan uyarıları görüntüleyebileceğiniz ve eylemleri gerçekleştirebileceğiniz merkezi bir konumdur.
Denetim Masası'ndaki İşlem Merkezi'nin resmi
İşlem Merkezi, dikkat etmeniz gereken öğeler olduğunda size bildirir.
İşlem Merkezi'nde, güvenlik ve bakım ayarları ile ilgili olarak dikkat etmeniz gereken önemli iletiler listelenir. İşlem Merkezi'ndeki kırmızı öğeler Önemli olarak etiketlenmiştir ve güncelleştirilmesi gereken bir virüsten koruma programı gibi acilen çözülmesi gereken önemli sorunları gösterir. Sarı öğeler, bakım görevleri gibi çözülmesi önerilen görevlerdir.

Denetim masası-SİSTEM

Denetim Masası'ndan Sistem'i açarak, bilgisayarınızla ilgili önemli bilgilerin bir özetini görüntüleyebilirsiniz. Sistem'in sol bölmesindeki bağlantıları tıklatarak, bilgisayarınızın adı gibi temel donanım bilgilerini görebilir ve önemli sistem ayarlarını değiştirebilirsiniz.

Denetim masası-Bildirim alanı simgeleri

Bildirim alanıvarsayılan olarak görev çubuğunun en sağında bulunur ve gelen e-posta, güncelleştirmeler ve ağ bağlantısı gibi bilgiler hakkında durum ve bildirimler sağlayan program simgelerini içerir. Yeni bir program yüklediğinizde, bazen bildirim alanına bu programa yönelik bir simge ekleyebilirsiniz.

Denetim Masası-Ağ ve Paylaşım Merkezi

Ev veya küçük işyeri ağı ile Internet bağlantısı veya yazıcıyı paylaşabilir, paylaşılan dosyalarla çalışıp görüntüleyebilir ve çok oyunculu bilgisayar oyunları oynayabilirsiniz.